Испробан рецепт за макарунс

Макарунсот важи за десерт кој мами со својата деликатност и префинетост. Ова мало, воздушесто и супер крцкаво колаче со арома на бадем, просто се топи во уста, но истовремено е десерт кој го следи лоша репутација, поради специфичната постапка на подготовка.

Од своето искуство, морам да признаам дека правењето на макарунс е вистински кулинарски предизвик, но не и невозможна мисија. Доколку внимателно и правилно ги следите сите чекори од мојот рецепт, Ви ветувам дека сите ќе бидат импресионирани од вашиот макараунс.  Воедно ќе Ви споделам и еден трик, како да приготвите супер егзотичен фил за овие деликатни колачиња, па несомнено ќе се гордеете со совршенството од десерт кое ќе сте го создале.

Leave a Reply